938 70 80 53 centrerecuperacio@crfvalles.com | Princesa, 26-30 - 08400 - Granollers

DANYS FÍSICS PER ACCIDENTS DE TRÀNSIT

El dijous 5 de març a la sala d’actes del CEMAV vam realitzar la xerrada sobre danys físics en accidents de trànsit, en el qual vam presentar públicament la unitat de trànsit de la Mútua en la qual el nostre Centre de Recuperació hi col·labora estretament: UTRAM.

Aquesta unitat vol ser una plataforma unitària per poder fer el tractament integral en els casos de danys per accident de trànsit, i abarcar tots els àmbits: el tractament, la part legal, el diagnòstic, la recuperació, etc.

L’objectiu d’aquesta unitat és assessorar i seguir al pacient des de l’inici fins al final. Es vol donar la millor assistència en aquesta situació tant delicada, amb consells legals, una recuperació adequada, i també una comoditat pel que fa a la tramitació de tot l’expedient del pacient.

El director mèdic de La Mútua, Jordi Montpart va presentar els ponents de la xerrada que van ser l’Elisabet Ventura, coordinadora de la unitat UTRAM i fisioterapeuta del centre de Recuperació Funcional Mercè Ventura, Isabel Martín advocada especialitzada en accidents de trànsit i Joan del Río, un pacient d’UTRAM amb una història de valentia i superació.

Elisabet Ventura va explicar el perquè de la creació d’aquesta unitat, va anomenar els membres que formen part del comitè mèdic, i va comentar una sèrie de consells necessaris i pràctics en el moment que es produeix un accident de trànsit. Per exemple va parlar sobre com fer un «parte» correctament o la visita de control al cap d’1 setmana que és necessària.

El valor afegit que la unitat UTRAM ens ofereix és la garantia de la visita al traumatòleg abans de 10 dies, que pot garantir una millor assistència i uns millors resultats finals alhora de la recuperació.

Pel què fa a la part legal, Isabel Martín, advocada, va explicar la llei referent a l’assistència necessària quan hi ha un accident, i sobretot en el concepte del nexe, que és molt important per determinar l’assistència que el pacient ha de rebre i també la cobertura de l’assegurança.

Per últim, Joan del Río va explicar la seva experiència personal arran d’un greu accident de trànsit que va tenir mentre anava en bicicleta. A través d’un vídeo molt aclaridor, veiem el procés que va viure en Joan durant la recuperació, l’assistència que va rebre i la seva força de voluntat per poder tornar a anar en bici: una lliçó de vida!!!

Vam acabar la xerrada agraïnt als assistents a la xerrada i a la Mútua per acollir aquest esdeveniment, i recordant que l’assessorament professional en aquests casos és molt necessari i que la unitat de trànsit UTRAM ha estat creada amb aquest objectiu.