938 70 80 53 centrerecuperacio@crfvalles.com | Princesa, 26-30 - 08400 - Granollers

Prevenció d’epicondilitis lateral

L’epicondilitis lateral es basa en un dolor a la part externa del colze degut a la sobrecàrrega dels músculs provocada per moviments repetitius al canell i el braç.
.
És molt comú patir aquesta lesió en oficis com pintors, fusters, mestressa de casa, lampistes i altres professions que es caracteritzen per fer repetidament aquests moviments. També és típica en jugadors de tenis.
Us recomanem uns senzills exercicis per fer a casa per evitar aquestes lesions:
– ESTIRAMENTS EXTENSORS D’ABANTBRAÇ:
Posarem el braç a l’aire i estirat. És molt important que la mà no estigui per sobre de l’espatlla. Amb l’altre mà t’ajudes a portar el canell i els dits cap abaix.
– ESTIRAMENT NERVI RADIAL:
Per fer aquest estirament primer hem de baixar l’espatlla del braç afectat, després inclinem i girem el cap en el sentit contrari al braç a tractar. Per acabar estirem el braç i tanquem el puny. Aguantem en aquesta posició entre 3-5 segons.
– POTENCIACIÓ D’EXTENSORS DE CANELL:
Per fer aquests exercicis ja haurà d’haver passat un temps des que va aparèixer el dolor i hem anat fent els estirmanets. Aquest consisteix en guanyar força pels músculs extensors del canell. Recolçarem l’avantbraç en una taula de manera que sobresurti el canell i la mà per fora. Amb una pesa de 1kg pugem i baixem el canell.
prevecio epicondilitis