938 70 80 53 centrerecuperacio@crfvalles.com | Princesa, 26-30 - 08400 - Granollers

Què és?

La menopausa és una nova etapa en la vida d’una dona que cal viure en plenitud, tranquil·litat i fermesa. Vaja, com tot en aquesta vida!!!

Si que suposa un canvi físic i emocional notable en la nostra vida, però no per això s’ha de viure d’una manera angoixada, sinó que cal preparar-se i adoptar per part nostra uns hàbits saludables d’alimentació, de son, d’activitat física regular i de controls diversos, que ens ajudaran a prevenir i a tractar, si cal, alguns d’aquests canvis.

Com a dones cal tenir una actitud positiva al respecte, buscar informació, exigir respostes terapèutiques adequades als professionals de la salut i assolir aquests hàbits saludables.

Cal observar aquesta nova etapa vital des de tots els punts de vista més enllà del concepte ginecològic: ha de ser mutlidisciplinar: traumatologia, nutrició, fisioteràpia de columna, tractament del sòl pelvià, aspecte físic, sexualitat, etc.

L’ UNITAT DE LA DONA del Centre de Fisioteràpia Mercè Ventura permet afrontar part d’aquests aspectes d’una manera seriosa i professional.

Què us oferim?

El tractament del sòl pelvià, és un dels punts més importants alhora de treballar la menopausa i les seves conseqüències, com la incontinència.

A través d’una valoració global es buscarà una recuperació de l’equilibri postural i de les cadenes patològiques, a més de les possibles disfuncions del sòl pelvià. Tot això amb un tractament específic de la zona pelviana i del perineu.

Es treballarà a través de la gimnàstica abdominal hipopressiva per millorar el to de la paret abdominal i lumbar, el to del sòl pelvià i la recuperació dels prolapses.

Com ens hem de moure?

L’activitat física és essencial en qualsevol etapa de la nostra vida; i durant la menopausa encara més!!! Tenir una vida activa a nivell físic i també intel·lectual ens ajudar a rejovenir el cos i la ment.

Durant la menopausa aquesta activitat és important però també cal ser conscient d’alguns problemes de salut que poden aparèixer durant aquest període (problemes circulatoris, obesitat, restrenyiment, osteoporosis, retenció de líquids, canvis d’estat d’ànims).

Cal tenir present que si no fem activitat física de manera regular pot generar la disminució de la força muscular, i del balanç de moviment de les articulacions. Per això fer exercici ens permetrà cuidar l’activitat cardiovascular i potenciar la flexibilitat i la força muscular del nostre cos.

A més a més, si hi ha problemes de dolor o articulars, l’activitat física no s’ha d’aturar, sinó que cal adaptar-la i que sigui controlada per un professional que ens doni consells i recursos en cada moment per no empitjorar ni generar lesions.